Ons verhaal2021-11-01T14:48:58+00:00

Buiten Zorg is een thuis waar je kan doorleven in een omgeving die draait om vrijheid, eigenwaarde, zelfstandigheid. Waar je elkaar ontmoet en iets voor elkaar betekent. Voor mensen die misschien een dagje ouder worden, maar ook midden in het leven staan. Een plek waar u fijn en betaalbaar kunt wonen en waar reuring is in het restaurant, de binnentuin, een Kolfbaan en ‘Het Ei’. Buiten Zorg is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, samen leuke dingen doen en naar elkaar omkijken.

Wonen in Buiten Zorg
Het oude Buiten Zorg is verbouwd tot appartementen, waar u de privacy heeft van uw eigen woning en zorg bij de hand heeft als u dat nodig heeft. Met deze verbouw ontstaat een breed aanbod van twee- en driekamer woningen. Alle appartementen zijn overzichtelijk en betaalbaar. Rondom het gebouw is een grote gemeenschappelijke tuin.

Reuring én privacy
Voor gezelligheid kunt u terecht in de mooie extra ruimtes, zoals het Ei, die door alle bewoners gebruikt mogen worden, de binnentuin met de Kolfbaan en terrasjes en het restaurant. In Buiten Zorg kunt u met andere bewoners, vrienden of familie koken, koffie drinken, een hapje eten of gezellig een partijtje Kolven. Ook is er een winkeltje waar u kleine boodschappen kan doen, uw haar kan laten doen door kapsalon Dees of naar pedicure Body & Mind van Gea Dubbeld om uw voeten te laten verwennen.

Met en zonder zorg
Het nieuwe Buiten Zorg is een thuis voor ouderen, waar zorg altijd dicht in de buurt is voor mensen die dat nodig hebben. De verschillende leeftijden van bewoners (vanaf 55 jaar) zorgen voor evenwicht, diversiteit, voor levendigheid en informele contacten zowel binnen Buiten Zorg als daarbuiten. Buiten Zorg is dan ook méér dan een woongebouw. Het is een wijk in het klein waar iedereen van harte welkom is!

“In Buiten Zorg komt u uw buren tegen in de binnentuin of het restaurant en drinkt samen een kopje koffie of thee.”

Buiten Zorg heeft een echte wijkfunctie. Iedereen is welkom uit de buurt in de binnentuin, het sfeervolle restaurant en bij een van de ondernemers.

Een 2e Jeugd voor Buiten Zorg
De afgelopen jaren heeft Habion verzorgingshuis Buiten Zorg omgetoverd in een woongebouw op basis van de wensen van ouderen en buurtbewoners zoals de bewoners en de buurt hebben aangegeven. “wij willen van betekenis blijven. Doorleven in een omgeving die draait om vrijheid, eigenwaarde, zelfstandigheid. Waar je elkaar ontmoet en iets voor elkaar betekent” Dat hebben we willen terugbrengen in het nieuwe Buiten Zorg.

Benieuwd naar de 2e jeugd van Buiten Zorg? Kom eens langs!

U bent van harte welkom.