‘Warme ontmoetingsplek voor het hele dorp’

2019-01-24T17:13:44+00:0024 januari, 2019|

Buiten Zorg maakt vliegende start met activiteitenprogramma

ZUID-SCHARWOUDE – In Buiten Zorg is de afgelopen maanden het nodige veranderd. De verbouwing is klaar, de verhuur succesvol gestart en zorgorganisatie AristoZorg heeft haar intrek genomen in het gebouw.

Dat veranderingen ook gepaard gaan met nieuwe kansen bewijzen de bewoners van Buiten Zorg. Zij zijn al verschillende nieuwe activiteiten gestart. Dit past helemaal bij het concept van samenredzaamheid in Buiten Zorg. Buiten Zorg is een plaats waar iedereen uit het dorp die dat gezellig vindt, van harte welkom is. Of je nou deel wilt nemen aan een activiteit, of er zelf eentje wilt organiseren.

Dat veranderingen ook gepaard gaan met nieuwe kansen bewijzen de bewoners van Buiten Zorg. Zij zijn al verschillende nieuwe activiteiten gestart. Dit past helemaal bij het concept van samenredzaamheid in Buiten Zorg. Buiten Zorg is een plaats waar iedereen uit het dorp die dat gezellig vindt, van harte welkom is. Of je nou deel wilt nemen aan een activiteit, of er zelf eentje wilt organiseren.

Bingo

Bingo is al vele jaren een van de populairste activiteiten in Buiten Zorg. Er komen vaak wel 30 bewoners om een keer per maand bingo te spelen met elkaar. Even was het voortbestaan van de Bingo onzeker, maar met dank aan een nieuwe groep vrijwilligers, onder wie een nieuw in Buiten Zorg getrokken bewoner, en onder leiding van vrijwilligster Ria Rietveld, gaat de Bingo gewoon door. Iedereen uit de buurt is welkom. Zo probeert de Bingogroep de hele wijk bij Buiten Zorg te betrekken.

Potje schaken

De heer de Jong woont ongeveer een jaar met veel plezier in Buiten Zorg. Naast bewoner is hij ook schaakliefhebber: “Bij een reguliere schaakclub wordt vooral in de avond gespeeld. Dat zit er voor mij niet meer in. Het lijkt mij dus leuk om met andere liefhebbers op regelmatige basis te schaken. Bijvoorbeeld op een middag tussen 14.00 en 17.00 uur.” Wie gaat de uitdaging aan en durft het op te nemen tegen meneer De Jong? Over voldoende schaakborden hoeft niemand zich druk te maken. Die zijn inmiddels geregeld door lid van de cliėntenraad Karin van der Vliet. Zij heeft hiervoor ook de samenwerking met het dorp opgezocht. De sponsor van de schaakborden is namelijk Hans Weder van Rondvaart Langedijk.

Kwartiermaker: Eva van Sloten

Om de activiteiten in en om Buiten Zorg een impuls te geven hebben de gemeente Langedijk en woningcorporatie Habion de handen ineen geslagen en een kwartiermaker aangesteld, Eva van Sloten: “Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Kom bijvoorbeeld op donderdagmiddag 31 januari van 15.00 tot 17.00 uur om de andere vrijwilligers te leren kennen. We komen dan bijeen in het restaurant van Buiten Zorg. Mensen kunnen zich bij mij aanmelden via kwartiermaker@evavansloten.com, maar ze kunnen ook gewoon langskomen. Er hebben zich al meerdere nieuwe vrijwilligers aangemeld, maar er is nog genoeg te doen. Zo wordt Buiten Zorg een warme ontmoetingsplek voor het hele dorp!”