Het gaat goed met Buiten Zorg in Zuid-Scharwoude

2018-11-16T15:27:53+00:0016 november, 2018|

Het gaat goed met Buiten Zorg in Zuid-Scharwoude. De verbouwing in het kader van de Tweede Jeugd is bijna klaar en per 1 december is er een nieuwe zorginstelling voor de 24-uurs aanwezigheid en zorg: AristoZorg. Met de komst van deze (thuis-)zorgorganisatie komt er voor de bewoners een einde aan de onzekerheid of intensieve zorg in Zuid-Scharwoude ook in de toekomst nog wel mogelijk zou zijn. Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Alleen nog thuiszorg
Begin 2018 werd duidelijk dat de huidige zorginstelling Magentazorg het Beschermd Wonen (intensieve zorg) in Buiten Zorg afbouwt. Dit besluit heeft geleid tot de nodige onrust bij ons als (contactpersonen van) bewoners (Platform Beschermd Wonen) en de cliëntenraad. Het gaat ook in tegen de afspraken die in het kader van het traject Buiten een 2e jeugd zijn gemaakt tussen Magentazorg en gebouweigenaar woningcorporatie Habion. Die gingen over de honorering van de wens om oud te worden in eigen dorp en dus blijvende beschikbaarheid van intensieve zorg en 24-uurs aanwezigheid in Buiten Zorg.

Keuze voor AristoZorg
Platform Beschermd Wonen is daarom samen met Habion een zoektocht gestart naar een zorgpartij die deze zorg wel kan en wil leveren. De keuze is daarbij gevallen op (thuis-)zorgorganisatie AristoZorg in Heiloo. Met het oog op een overstap naar AristoZorg hebben bewoners inmiddels in grote meerderheid hun contract met Magentazorg opgezegd.

Overgang
Platform Beschermd Wonen en Habion zijn blij dat we op 1 december een nieuwe start kunnen maken in Buiten Zorg. De overgang van oude zorgpartner naar nieuwe zorgpartner valt samen met de oplevering van een schitterend gerenoveerd gebouw met een prachtige entree en prachtig verbouwde woningen. We zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.